Donation

Behandling med donerade könsceller

Förutsättningarna för graviditet och barn är så olika. Vissa har svårt att bli gravida pga sin ålder och kan öka sin chans att bli gravida och få barn avsevärt igenom äggdonation. Motsvarande hinder kan finnas redan i yngre år, och innebär också behov av donationsbehandling. Kvinnor som lever i en samkönad relation, eller den som lever ensamstående, kan få hjälp med behandling med donerade spermier. Ibland behövs behandling med både donerade ägg och donerade spermier. Även heterosexuella par kan behöva hjälp med spermie- eller dubbeldonation.

Carl von Linnékliniken erbjuder alla dessa behandlingar. Läs mer under respektive rubrik.

Äggdonation mottagare

Tidigare har många som inte har kunnat få hjälp med äggdonation via landstinget behövt resa utomlands. Det behövs inte längre!

Läs mer om äggdonation

Bli äggdonator

Frågan om att skaffa barn är olika för alla. Någon väljer det. Någon annan inte. För någon är det viktigast i världen. Nu har du chans att hjälpa svenska par och ensamstående kvinnor som vill - men inte kan - att få barn. Ge den finaste gåvan för någon som drömmer om barn.

Lär mer om att bli äggdonator

Spermiedonation

Fertilitetsbehandling med donerade spermier kan erbjudas till heterosexuella par, där mannen saknar spermier, till samkönade kvinnliga par och till ensamstående kvinnor. Carl von Linnékliniken har sedan många år kunnat erbjuda insemination med donatorsperma och sedan lagändringen 2019 – äntligen! – även IVF.

Lär mer om spermiedonation